04:31 29 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.75
  • USD16.94
  • RUB0.22
  • RON4.05
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
80 0 0

Primarul Ion Ceban anunțase că va inspecta toate cele cinci sectoare ale Chișinăului, iar astăzi a fost la Botanica. Edilul spune că a găsit „mizerie” în acest sector și a cerut ca Botanica să fie salubrizată.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a inspectat astăzi sectorul Botanica, iar în final a spus că este dezamăgit de felul în care arată acesta și că lucrurile nu mai pot continua așa.

„Am rămas dezamăgit în ceea ce privește curățenia și măsurile luate în acest sens. Este inadmisibil ca un sector să ajungă în aşa hal. Nu voi admite să continue așa lucrurile”, a declarat Ion Ceban.

Anterior, Ion Ceban a dispus ca pretorului sectorului Botanica, Boris Prepelița, să-i fie aplicată o mustrare și să nu-i fie plătit salariul pentru luna iunie, din cauză că ar fi admis mai multe nereguli în sector. 

Un aspect pozitiv constatat de primarul Chișinăului la Botanica a fost faptul că a intrat în reparații trecerea pasajul subteran din strada Teilor.

„Subterana din strada Teilor a intrat în reparație, asta bucură. De acolo au fost evacuate gheretele abandonate și mai multe lucruri adunate de către oamenii fără un loc de trai stabil”, a spus primarul.

Ion Ceban a menționat că în prezent nu funcționează, fiind în reconstrucție, piaţa de pe bulevardul Dacia. Primarul a criticat dezordinea din jurul pieței.

Și la subterana de la intersecția bulevardului Dacia cu bulevardul Traian Ion Ceban a constatat „mizerie”, dar a spus că și aceasta urmează să intre degrabă în reparație.

Nu i-a plăcut primarului nici faptul că trei havuzuri, de pe artera principală din sectorul Botanica, „au ajuns într-o stare deplorabilă”. El a afirmat că acest lucru s-a întâmplat din cauză că, „anterior, un funcţionar public din cadrul Primăriei Chişinău a privatizat aceste monumente arhitecturale”.

Ion Ceban a cerut ca sectorul Botanica să fie salubrizat, să fie evacuate panourile publicitare.

„Într-o intersecție am numărat 12 panouri mari”, a spus Ion Ceban.

Primarul i-a îndemnat pe agenţii economici să contribuie la efectuarea și păstrarea curățeniei în preajma edificiilor pe care le dețin, „pentru a ne bucura împreună de un oraş amenajat”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Pedepse aspre pentru mai mulți pretori: Iată ce decizie a luat Ion Ceban
Tagurile:
Ion Ceban, Botanica

Știrile Zilei