10:18 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Societate
Sa primesc un link scurt
Protestele agricultorilor – revendicări și soluții (87)
18801

Oamenii legii au blocat drumul Chișinău - Hâncești pentru ca protestatarii să nu poată să intre în Capitală.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a declarat pentru Sputnik Moldova că a fost nevoie de intervenția mascaților în condițiile în care protestatarii au încercat să pornească cu tehnica agricolă spre Capitală. Acesta a precizat că acțiunile lor contravin dispoziției 416 eliberată de primăria Capitalei. Mascații au format un cordon pentru ca tractoarele să nu poată trece. 

”Nicio persoană nu a fost deocamdată sancționată. Oamenii legii monitorizează situația, în cazul în care protestatarii vor încălca legea vor fi aplicate măsuri potrivit legii”, a precizat pentru Sputnik Moldova Maxian Marin. 

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției a mai declarat că protestatarii și oamenii legii duc tratative. Pentru a dezamorsa situația, un grup de agricultori se îndreaptă la Guvern să discute cu premierul Ion Chicu.

Amintim că agricultorii protestatari care stau blocați pe șoseaua Chișinău-Hâncești, lângă lacul Dănceni au încercat să pornească spre Capitală. Ca să-i oprească, zeci de polițiști echipați pentru lupte stradale, cu coifuri și bastoane, au blocat strada, inclusiv cu două autocare.

Corespondenții Sputnik Moldova transmit că agricultorii care s-au pornit încă ieri în coloană din Cimișlia și Hâncești ca să protesteze la Chișinău și au fost opriți de forțele de ordine lângă lacul Dănceni au blocat șoseaua Chișinău-Hâncești.

Acum forțele de ordine, care sunt în număr mare la fața locului, deviază traficul pe centură. Astfel, ca să ajungi de la Chișinău la Hâncești trebuie să faci centura, să te deplasezi pe șoseaua Chișinău-Leușeni până în comuna Suruceni, după care treci prin comuna Dănceni și doar după asta ajungi la șoseaua Chișinău-Hâncești.    

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Protestele agricultorilor – revendicări și soluții (87)

Tematic

Agricultorii protestatarii au blocat șoseaua Chișinău-Hâncești
Tagurile:
mascati, politia

Știrile Zilei