09:33 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
128 0 0

Republica Moldova ar putea intra în Guiness Book de Ziua Independenței. Colecționarul Petru Costin a expus cea mai mare colecție de potcoave din lume.

CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Colecționarul Petru Costin a primit aprobarea Guiness Book pentru a organiza de Ziua Independenței un eveniment  care ar putea include țara noastră în Cartea Recordurilor. În cadrul evenimentului a fost expusă cea mai mare colecție de potcoave din lume – între 12 000 și 13 000 de unități. După eveniment, Guiness Book ar urma să ia decizia înregistrării acestui nou record mondial.

”Am hotărât să bat un record al meu de la 3200 sa-l ridic la 12 mii de potcoave care sunt colecționate de pe teritoriul Republcii Moldova. Aș fi bucuros să-l întâlnesc pe acel colecționar care ar putea în viitor sau în ziua de astăzi să fie ca într-o întrecere sportivă cu mine. Vreau să văd colecționarul care m-ar întrece pe mine cu recordul acesta. Pasiunea aceasta o am din copilărie”, a declarat colecționerul, Petru Costin. 

”Întradevăr țara noastră are cu ce se mândri. Avem multe lucruri frumoase, dar domnul costin a dovedit că avem și oameni frumoși – la chip, la suflet. Sunt sigur că astăzi vor bate recordul și vom fi în cartea Guiness și asta datortă sîrguinței și voinței domnului Costin”, a declarat Victor Gaiciuc. 

În cadrul evenimentului a fost expusă o hartă a Republicii Moldova executată din monede. În 2011 această hartă a fost de asemenea propusă pentru a fi inclusă în Guiness Book de către Petru Costin și Academia de Științe a Moldovei. Cererea a fost recepționată, dar încă nu a venit răspunsul oficial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Moldovenii, demni de cartea recordurilor. Cine sunt cei care au intrat în Guiness Book
Tagurile:
guiness book, Moldova

Știrile Zilei