02:15 25 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Societate
Sa primesc un link scurt
19110

Discuții aprinse astăzi la Consiliul Municipal Chișinău. Consilierii au discutat aproape patru ore dacă este de competența lor să decidă redeschiderea școlilor și grădinițelor.

CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a declarat că, la începutul fiecărui an de învățământ, consilierii municipali erau informați despre gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ către noul an școlar. După ce Consiliul lua act de aceste informații, își exprima acordul, prin vot, pentru ca instituțiile respective să-și poată deschidă ușile de la 1 septembrie.

Acum însă consilierii de PAS, PL și Forța Nouă au declarat că decizia privind redeschiderea școlilor și grădinițelor nu trebuie votată în CMC. Ei consideră că în așa mod Comisia Națională pentru Sănătate publică le pasează consilierilor responsabilitatea privind sănătatea copiilor și angajaților din instituțiile de învățământ.

După aproape două ore de discuții, consilierii au luat o scurtă pauză pentru a discuta în cadrul fracțiunilor subiectul și a se consulta juristul Primăriei, pentru a ajunge la un numitor comun. Nici după aceasta însă consilieri nu au fost pregătiți să voteze imediat.

Au mai trecut aproape două ore de dezbateri și discuții aprinse, iar aproape de ora 14:00, cu peste 40 de voturi, proiectul a fost votat. Astfel, instituțiile de învățământ din Capitală au primit undă verde să-și redeschidă ușile de la 1 septembrie, dacă corespund cerințelor și au raportul de la ANSA și ANSP. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

O primă divergență între Guvern și BNM: Cine plătește avocații funcționarilor corupți
Primarul Chișinăului renunță la mașină: Cum se va deplasa Ceban la Primărie
Tagurile:
Consilieri locali, decizie, Şedinţa CMC

Știrile Zilei