08:29 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
124 0 0

Opt foști angajați ai unei companii de construcții au fost reținuți, fiind suspectați că au prejudiciat mai multe persoane care au investit circa 50 milioane de lei în construcția unui bloc locativ. Despre aceasta anunță Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Procuratura Generală anunță că 70 de persoane au investit aproximativ 50 de milioane de lei în construcția unor apartamente din municipiul Chișinău, însă banii ar fi fost folosiți în alte scopuri și chiar ar fi ajuns în buzunarele angajaților companiei de construcție.

Firma a intrat în incapacitate de a-și exercita obligațiile față de investitori, iar oamenii au rămas fără locuințele promise. 

Astăzi, procurorii au efectuat percheziții simultane la domiciliile și locațiile unde și-au desfășurat activitatea persoanele care ar fi comis ilegalități. Oamenii legii au ridicat documente importante pentru investigarea cazului. Au fost reținute pentru 72 de ore opt persoane. Pe parcursul următoarelor 48 de ore, procurorii urmează să decidă dacă vor solicita instanței de judecată aplicarea măsurii preventive de arest pe numele suspecților. 

Urmărirea penală se desfășoară prin prisma mai multor articole din Codul Penal: escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte - încălcări care se pedepsesc cu închisoare și cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Câte camere au cele mai multe apartamente din Moldova: Statistica fondului locativ
Culmea hoției! Închiria apartamente și dispărea din ele cu toate bunurile de preț
Tagurile:
reținuți, companie de construcții, angajați

Știrile Zilei