08:54 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
244 0 0

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a demisionat după ce declarațiile făcute aseară de el la un post de televiziune au generat un scandal în societate.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, și-a dat demisia astăzi, după ce a fost convocat la Guvern de către premierul Ion Chicu. Funcționarul a renunțat la funcție după ce a fost dur criticat pentru declarațiile sale scandaloase, făcute aseară la un post de televiziune. 

Furtună a spus că virusul COVID-19 a luat viața celor care aveau comorbidități, care erau „o povară pentru ei și pentru cei din jur”.

„Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP. În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. .

Mai devreme și președintele Igor Dodon a cerut demisia șefului ANSP, declarându-se consternat de afirmațiile acestuia. 

Șeful statului spune că nu are obiecții față de activitatea directorului Agenției, dar că o astfel de declarație îi afectează grav credibilitatea.

Dimineață, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a ieșit într-un briefing de presă pentru a oferi explicații privind declarațiile de ieri seară despre persoanele care mor afectate de COVID-19. El a spus că cei care l-au criticat pentru afirmațiile făcute nu i-au înțeles corect mesajul. 

„Vin cu compasiune și empatie pentru cei care nu au înțeles mesajul meu și au fost afectați de acesta. Încă odată îmi cer scuze față de acele persoane care au înțeles mesajul altfel decât am avut eu în vedere, expresia legată de povara infecției COVID-19”, a precizat șeful de la ANSP.

Furtună a declarat că din punct de vedere medical acesta este un termen corect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ion Chicu a felicitat Armata Națională: Ce mesaj le-a transmis premierul militarilor

Știrile Zilei