13:42 23 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.68
  • USD17.99
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
160 0 0

După declarațiile scandaloase făcute de fostul șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, unele formațiuni politice au venit cu reacții.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. Liderul PAS Maia Sandu a venit cu o reacție în cazul declarațiilor scandaloase făcute în cadrul unei emisiuni televizate de Nicolae Furtună, care a spus că virusul COVID-19 a luat viața celor care aveau comorbidități, care erau „o povară pentru ei și pentru cei din jur”.

”Trebuie să-și ceară public iertare de la toate familiile care și-au înmormântat rudele dragi, părinți, bunici, copii, și de la toți oamenii care suferă și acum din cauza bolii”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

De altfel, astăzi în cadrul unui briefing Furtună și-a cerut scuze și a precizat că unii au interpretat eronat afirmațiile sale. 

Și liderul PDM, Pavel Filip, a recționat în urma declarațiilor făcute de șefului ANSP Nicolae Furtună. Președintele Partidului Democrat a calificat ca fiind scandaloase și cinice declarațiile lui Furtună.

”O insultă la adresa tuturor celor care au fost infectați cu COVID sau au pierdut pe cineva drag în această luptă”, a scris Pavel Filip pe Facebook. 

Amintimm că ieri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică a declarat că COVID-19 a luat viața celor care aveau comorbidități, care erau o povară pentru ei și pentru cei din jur.

Această afirmație a fost dur criticată de politicieni, dar și oameni simpli. Unii au cerut șefului ANSP să-și ceară scuze public, alții au cerut demisia lui. 

În cele din urmă, Nicolae Furtună a fost convocat la Guvern de către premierul Ion Chicu. În cadrul întrevederii, șeful ANSP și-a dat demisia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Președintele Igor Dodon către Maia Sandu: Coborâți de pe Facebook
Tagurile:
Furtuna, PDM, pas

Știrile Zilei