12:22 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
Societate
Sa primesc un link scurt
90714

O educatoare a fost testată pozitiv cu coronavirus, iar grupa pe care o coordona a intrat în carantină.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. O educatoare de la o grădiniță din Capitală a fost testată pozitiv cu COVID-19. Astfel, o grupă întreagă a intrat în carantină. Informația a fost făcută publică în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău de către viceprimara Angela Cutasevici. 

Potrivit acesteia, au fost depistate, în total, 35 de cazuri active de coronavirus în grădinițele din Chișinău. Responsabilii de la Ministerul Educației au precizat anterior pentru Sputnik Moldova că din cei 333 de mii de elevi din țară, 3 079 se află, în prezent, în autoizolare.

Doar în Capitală, 26 de elevi și 49 de angajați din 21 de instituții de învățământ sunt infectați cu COVID-19. Totuși, nicio școală nu a fost plasată în carantină. Asta pentru că elevii care au fost în contact cu cei infectați stau în autoizolare și fac lecțiile online.

La 1 septembrie, din cele 1 252 de instituții de învățământ din țară și-au început activitatea 1 233. În același timp, 19 instituții nu s-au redeschis pentru că 11 dintre acestea au fost plasate în carantină, iar alte opt nu au corespuns parțial cerințelor ANSP. Anterior, ministrul Educației, Igor Șarov, a declarat că aceste instituții ar urma să fie redeschise după data de 14 septembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Certificate medicale necesare pentru școală și grădiniță – precizarea MSMPS
Tagurile:
chișinău

Știrile Zilei

 • Poliția

  Astăzi dimineața, la ora 06:20, angajații Inspectoratului de Poliție Telenești au fost anunțați telefonic că la intrarea în satul Negureni din raionul Telenești s-a produs un accident rutier și că printre cei implicați în accident este posibil să fie și traumatizați.

  751
 • Fulgi de zăpadă

  Luni au căzut primii fulgi de zăpadă în orașul Ekaterinburg din Federația Rusă. RIA Novosti transmite că, mai bine zis, dimineața devreme, a căzut lapoviță, zăpada nu s-a menținut, de cum am atins asfaltul, fulgii grei de apă s-au și topit.

  136
 • supermarket

  Un studiu francez realizat pe baza datelor colectate în 10 țări europene de la peste 500.000 de participanți cu vârsta de peste 17 ani a confirmat că există o mortalitate mai mare în cazul consumului de produse alimentare de calitate proastră.

  56