18:48 30 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.83
  • USD16.96
  • RUB0.21
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
112 0 0

O șefă de direcție din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcție pentru că au deținut în același timp două funcții publice.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni ar putea să-și piardă locul de muncă după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că a fost încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Inspectorul de integritate a stabilit că, în perioada februarie-mai 2020, ea a deținut simultan două funcții publice - de consilier și de șefă a Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni.

O situație similară a fost constatată și în cazul secretarei Consiliului local Pruteni din raionul Fălești. În perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat în același timp funcția de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. 

De asemenea, în perioada noiembrie 2019 - martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a consiliului comunal Pruteni, a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești. 

Inspectorii de integritate au stabilit că cele două persoane vizate, aflându-se în funcții publice, au admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților prin faptul că, având la dispoziție termenii legali prevăzuți de legislație, nu și-au soluționat stările de incompatibilitate în care s-au aflat. Acum ele riscă să-și piardă ambele funcții. 

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive, cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Autoritatea Națională de Integritate nu va expertiza actele legislative
Tagurile:
consiliu, Criuleni, șefă

Știrile Zilei