17:41 30 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.83
 • USD16.96
 • RUB0.21
 • RON4.07
 • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
94 0 0

Leul și-a întărit astăzi poziția în raport cu euro și leul românesc. Celelalte valute își păstrează cotațiile anterioare.

CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik.  La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei pentru joi, 17 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,62 lei, un euro – cu 19,73 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,06 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 17 septembrie 2020
© Photo : BNM
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 17 septembrie 2020

Datele BNM arată că euro s-a ieftinit cu 5 bani, iar leul românesc cu un ban. Dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească au rămas la cotațiile de miercuri.  

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Curs valutar pentru 16 septembrie: Ce se întâmplă cu leul
Curs valutar BNM pentru 14 septembrie: Ce se întâmplă cu euro și dolarul
Tagurile:
lei, Curs valutar, curs

Știrile Zilei

 • Girofarul mașinei de poliție

  Mai mulţi poliţişti de patrulare au fost reţinuţi, după o operaţiune a Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne. Informaţia a fost confirmată pentru Spuntik Moldova de către şeful SPIA, Ion Mămăligă.

  167
 • Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

  Pagubele în urma inundațiilor de ieri din sudul țării urmează să fie examinate, iar autoritățile vor oferi sprinjin pentru compensarea lor.

  26
 • Guvern

  Cabinetul de miniștri a aprobat un nou proiect de revizuire a Constituției, după ce un document similar a fost respins de Curtea Constituțională. Astfel, inițiativa urmează să ajungă încă o dată la Înalta Curte, iar ulterior la Parlament.

  34