15:19 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1099)
325310

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a emis astăzi o hotărâre în baza căreia unitățile administrativ-teritoriale vor fi în drept să declare „Cod Roșu” de COVID-19 la nivel local.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a constatat în ședința de astăzi că situaţia epidemică cu COVID-19 este nefavorabilă în Republica Moldova, în principal din cauza tendinţelor negative ale răspândirii virusului în anumite unităţi administrativ-teritoriale.

Ca urmare, pentru o mai bună gestionare a situației, Comisia a adoptat o hotărâre care prevede că unitățile administrativ-teritoriale vor fi în drept să declare „Cod Roșu” de COVID-19 la nivel local.

„Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) - Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat”, a dispus CNESP.

„Nivelul de risc de transmitere al virusului SARS-CoV-2 atribuit ca „foarte înalt” unei unităţi administrativ-teritoriale, corespunzător gradului de alertă „Cod roşu”, constituie temei pentru instituirea de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a stării de urgenţă în sănătate publică la nivel teritorial pentru unitatea administrativ-teritorială respectivă”, se arată în hotărârea adoptată astăzi de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Conform documentului, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) - Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Hotărârea CNESP (nr. 32 din 24 septembrie 2020) este semnată de preşedintele Comisiei, prim-ministrul Ion Chicu, vicepreşedintele Comisiei, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Viorica Dumbrăveanu, secretarul Comisiei, director interimar al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1099)
Tagurile:
stare de urgență, Cod Roșu, COVID-19

Știrile Zilei