17:14 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
222 0 0

Grădini și case înnămolite, drumuri și poduri distruse, dar și mașini blocate. Acestea sunt consecințele ploilor care au căzut astăzi în raioanele Cimișlia, Leova și Comrat.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, astăzi a fost solicitată intervenția salvatorilor în mai multe localități din țară, din cauza ploilor abundente care au făcut prăpăd. 

 Angajații IGSU sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile - Răducani și Cuporani din raionul Leova, precum și din localitatea Fetița din raionul Cimișlia. De asemenea, salvatorii au pompat apa la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din raionul Cimișlia.

Precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile-Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca din raionul Leova.

Salvatorii au intervenit și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local au fost distruse de ploi. În Găgăuzia, angajații IGSU efectuează 25 de operațiuni de intervenție pentru a lichida consecințele vremii nefavorabile. 

Și în Capitală precipitațiile au făcut prăpăd. Pe strada Uzinelor pompierii au evacuat peste 1000 de litri de apă care au inundat un magazin alimentar. De asemenea, au fost evacuate două persoane. 

1 / 10
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vremea se strică astăzi: Cod Galben de ploi puternice și vijelie
Ploi puternice, vijelie și descărcări electrice: Iată de când
Tagurile:
ploi puternice, salavatori, ploi

Știrile Zilei