06:26 27 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.10
  • USD17.38
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
296 0 0

Mai multe sate din țară au fost afectate pe parcursul zilei de ieri de ploile abundente și vântul puternic. Despre aceasta anunță premierul Ion Chicu, care a discutat cu primarii localităților afectate. Prim-ministru le-a promis ajutor celor afectați.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Guvernul anunță că cel mai afectat sat a fost Boșcana din raionul Criuleni și Cajba din Glodeni. Prim-ministrul Ion Chicu a discutat în această dimineață cu primarii acestor localități, pentru a coordona procesul de evaluare a pagubelor și acordării suportului din partea Guvernului.

Localități afectate de ploile puternice
Localități afectate de ploile puternice

Primarul satului Cajba, Igor Macovei, a anunțat că mai multe acoperișuri ale caselor au fost afectate, iar procesul de evaluare a pagubelor a fost deja inițiat. Astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale din teritoriu pentru a adopta deciziile corespunzătoare ca ulterior Guvernului să poată aloca mijloacele financiare necesare.

Localități afectate de ploile puternice
Localități afectate de ploile puternice

Totodată, primarul satului Boșcana, Svetlana Racu, a declarat că mai multe clădiri publice și individuale au fost grav avariate. Vântul puternic și ploaia au distrus acoperișul Primărie, a bisericii, dar și a 40 case de locuit. La fața locului au fost salvatorii care au acordat suportul necesar localnicilor. Pe parcursul zilei de astăzi vor fi evaluate pagubele cauzate. 

Localități afectate de ploile puternice
Localități afectate de ploile puternice

Totodată, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat dimineață că mai mulți șoferi au mers cu mașinile pe un trotuar recent renovat din centrul Capitalei. Edilul-șef s-a arătat revoltat de gestul conducătorilor auto. 

Trotuar din centrul Chișinăului
Trotuar din centrul Chișinăului

În același timp, Ion Ceban a menționat că ieri nu a stat în birou, ci a fost pe străzi, în timp ce ploua, să monitorizeze situația din oraș.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Astăzi avem Cod Galben de ploi și vânt: Prognoza meteo
Ploi abundente: Încă nu au ajuns, dar se apropie de hotar
Tagurile:
Pagube, sate, inundații, ploi

Știrile Zilei