16:15 28 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
95 0 0

Cabinetul de Miniștri a aprobat un set de modificări ce țin de condițiile și procedura de acordare a subvențiilor pentru sectorul agricol.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Condițiile și procedura de subvenționare a sectorului agricol vor fi îmbunătățite. Modificări cu privire la repartizarea mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural au fost aprobate în această săptămână de miniștrii Guvernului Chicu.

Modificările se referă în special la acordarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up, da și sporirea accesului la subvențiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Îmbunătățirea prevederilor cadrului normativ, facilitează acordarea subvențiilor migranților reveniți, prin acordarea subvențiilor majorate, în proporție de 15%, ce efectuează investiții în sectorul agricol postinvestițional și subvenții în avans pentru proiectele start-up.

Proiectul propune și ajustarea condițiilor de acordare a sprijinului financiar grupurilor de producători agricoli, pentru comercializarea producției agricole prin intermediul grupului de producători pentru care s-au asociat.

Totodată, urmează a fi îmbunătățite condițiile de acordare a subvențiilor producătorilor agricoli la accesarea creditelor de la băncile comerciale şi instituţiile financiare nebancare la încheierea contractelor de leasing. Drept rezultat, producătorul agricol va solicita subvenția concomitent cu achitarea ultimei rate și trecerea în proprietate a bunului.

Ce ține de activitatea sectorului zootehnic, a fost egalată plafonarea mărimii subvenţiei acordate sub formă de compensaţie din valoarea utilajului tehnologic nou, de la 3 milioane de lei la 5 milioane per beneficiar, iar pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare s-a aprobat extinderea termenului de achiziționare a utilajului de la doi la trei ani precedenți anului de subvenționare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
subvenții în agricultură, subvenționare, subvenții de stat, Fondul de subvenții

Știrile Zilei