19:15 27 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
Viața în Moldova (338)
7410

Marea majoritate a concetățenilor noștri vârstnici nu folosesc tehnologiile moderne în viața de zi cu zi.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Peste 100 de vârstnici din raioanele Șoldănești, Rezina, Basarabeasca, Leova vor primi telefoane mobile și vor învăța cum să le folosească cu ajutorul unui grup de tineri voluntari. Fundația unuia dintre operatorii de telefonie mobilă din Moldova și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) au semnat un acord de cooperare privind incluziunea digitală a persoanelor vârstnice prin dialog între generații.

Eduard Mihalaș
© Photo : Eduard Mihalaș, arhiva personală

Potrivit unui comunicat al UNFPA Moldova, în cadrul proiectului, realizat în colaborare cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului și HelpAge International, grupul țintă va beneficia de instruiri în grup, dar și individuale, cu păstrarea tuturor măsurilor de protecție pe timp de pandemie. 

Ulterior, persoanele în etate vor putea să utilizeze telefonul conectat la internet pentru a efectua plăți online, pentru a se informa despre serviciile medicale și sociale, dar și pentru a comunica cu cei dragi. În felul acesta va fi stimulat dialogul între generații și va fi creată o punte de comunicare între tineri și seniori, în special pe perioada pandemiei. Proiectul va dura până la finele acestui an.

Conform Indicelui de Îmbătrânire Activă, doar 3% dintre persoanele în vârstă din Republica Moldova utilizează tehnologiile informaționale, pe când în țările UE, procentajul acestora depășește 41%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Тема:
Viața în Moldova (338)

Tematic

Patriarhul Kiril, despre gadget-uri și venirea lui Antihrist - Video
Tagurile:
gadgete, vârstnici, UNFPA

Știrile Zilei