04:22 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1166)
23401

Multe țări din vestul Europei urmează să se confrunte cu sarcina de a "controla din nou virusul" fără a recurge la o măsură atât de radicală ca lockdown-ul.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății, David Nabarro, într-un interviu acordat companiei de media elvețiene CH Media, a avertizat asupra pericolului unui al treilea val de coronavirus în Europa la începutul anului 2021.

Potrivit lui Nabarro, țările europene nu au reușit să prevină un al doilea val de coronavirus după ce au reușit să preia controlul asupra primului val.​

"Reacția europeană a fost incompletă. Au ratat ocazia de a construi infrastructura necesară în lunile de vară după ce au preluat controlul asupra primului val. Și acum au un al doilea val. Dacă nu construiesc infrastructura necesară acum, vor avea un al treilea val la începutul anului viitor", a declarat Nabarro.

Trimisul special al OMS a menționat că multe țări din vestul Europei urmează să se confrunte cu sarcina de a "readuce virusul sub control", fără a recurge la o măsură atât de brută precum lockdown-ul - un regim strict de izolare, pentru care, așa cum a afirmat Nabarro, sunt nevoiți să plătească un "preț prea mare".

În ceea ce privește țările din Asia de Est, Nabarro a remarcat că situația cu coronavirusul este mai bună aici datorită „comunicării foarte clare” între autorități și populație.

"Un alt element care este foarte vizibil în Asia de Est: după ce numărul de cazuri (infecție) a fost redus datorită receptivității sporite din partea oamenilor, măsurile nu sunt slăbite. Este necesar de așteptat până când ratele vor deveni scăzute și să rămână astfel", a mai spus Nabarro.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat drept pandemie, focarul noii infecții cu coronavirus COVID-19. Conform celor mai recente date ale OMS, peste 58 de milioane de cazuri de infecție au fost deja identificate în lume, peste 1,3 milioane de oameni au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1166)

Tematic

Coronavirus: Record de îmbolnăviri în România
Pandemia de coronavirus a provocat o altă epidemie
Tagurile:
Europa, COVID-19

Știrile Zilei