19:02 29 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.51
  • USD17.23
  • RUB0.23
  • RON4.21
  • UAH0.61
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1159)
21410

Un renumit actor din Republica Moldova a decedat astăzi după lupta cu o grea boală. Avea doar 53 de ani.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Renumitul actor Vlad Ciobanu, cel care l-a jucat pe Eminescu în filmul „Luceafărul”, a decedat. Informația a fost confirmată de mai mulți colegi de scenă, care au aflat vestea tristă de la fratele actorului. Vlad Ciobanu era internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași încă de la începutul verii.

De săptămâna trecută, actorul a fost confirmat pozitiv și la noul tip de coronavirus. 

„Vlad trece printr-un moment foarte greu. Din nefericire, s-a infectat cu COVID-19, la IRO Iași, unde era internat. De luni a fost transferat la Spitalul de Recuperare din Iași. Starea lui e foarte gravă, infecția a venit pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după chimioterapie. A avut nevoie de oxigen din prima clipă, iar de ieri a fost intubat. E o mare luptă pe care o poartă, iar medicii fac tot posibilul să-l salveze”, scria pe 13 noiembrie pe pagina de Facebook Vitalie Ciobanu, fratele actorului. 

Vlad Ciobanu a devenit foarte cunoscut mai ales după interpretarea rolului lui Eminescu adolescentul în filmul "Luceafărul" - singura peliculă de lung metraj dedicată Marelui Poet, în regia lui Emil Loteanu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1159)

Tematic

Factorul care crește de 12 ori riscul mortalității de COVID - 19
Tagurile:
Teatrul Național, Piese de teatru, Actor

Știrile Zilei