04:03 26 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.46
  • RUB0.23
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
58910

Notele de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă 2020 vor fi considerate note curente. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Educației, care a emis și un ordin în acest sens.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. Ministerul Educației a elaborat o instrucțiune cu privire la asigurarea condițiilor speciale de organizare a tezelor semestriale în învățământul liceal pentru anul 2020-2021, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, responsabilii ministerului de resort au decis ca notele de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă 2020 să fie considerate note curente. 

Dacă anterior notele de la teze se însumau cu mediile curente de la disciplinele de profil și se împărțeau la doi pentru a obține media semestrială finală, atunci acum notele de la teze vor avea un statut echivalent cu notele curente și nu vor influența semnificativ nota semestrială. 

Această hotărâre a fost discutată în cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ). 

Conform instrucțiunii, orarul tezelor semestriale va fi elaborat de către administrația liceelor și va fi aprobat de OLSDÎ. Totodată, conform ordinului emis de Ministerul Educației, teza semestrială va fi simplificată, iar subiectele pentru aprofundare, consolidare și recuperare în anul curent de studii vor fi excluse.

În document se mai menționează că elevii plasați în autoizolare, precum și cei care din motive de sănătate nu au susținut teza semestrială conform orarului de bază, sunt considerați elevi amânați până la susținerea regulamentară a tezelor semestriale.

Managerii instituțiilor urmează să respecte și toate normele de protecție și igienă în organizarea procesului de susținere a tezelor semestriale în învățământul liceal.

Aici puteți vedea ordinul Ministerului Educației în întregime. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ministerul Educației, liceu, elevi, note

Știrile Zilei