05:49 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
54702

Ministerul sănătății a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sport, pentru care se impune autoizolarea la intrarea în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Lista actualizată a țărilor pentru care se impune autoizolarea la intrarea în țara noastră va intra în vigoare de luni, 21 decembrie. În aceasta au fost incluse 37 de state.

Printre țările respective se regăsește România, Turcia, Ucraina, Italia, Danemarca, Portugalia, Polonia, Statele Unite.

Totodată, din lista actualizată au fost excluse un șir de țări în care cetățenii moldoveni merg frecvent – este vorba în primul rând de Rusia, Franța, Marea Britanie, Israel, Germania.

Lista se actualizează o dată la 14 zile,  în ziua de vineri, și este elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Aceasta este valabilă pentru o perioadă de două săptămâni.

Criteriul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 375 de cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care vor veni din aceste state, vor completa obligatoriu la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova fișa epidemiologică, având obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
coronavirus, COVID-19, izolare, lista

Știrile Zilei