10:18 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.71
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
67 0 0

Industria ușoară din regiunea transnistreană a suferit în 2020 din cauza pandemiei, așa că autoritățile de aici au decis să extindă măsurile de susținere.

TIRASPOL 3 ian - Sputnik. Stimulentele fiscale pentru organizațiile din industria încălțămintei și a confecțiilor au fost extinse și în anul 2021. Pentru astfel de întreprinderi, se va aplica un coeficient redus de 1,05 pentru impozitul pe venitul din servicii și alte aspecte. Acesta este în locul coeficientului complet de 1,7%.

"Scopul este de a preveni înrăutățirea performanței organizațiilor din industria textilelor și a încălțămintei. Industria ușoară s-a dovedit a fi una dintre cele mai afectate în 2020 din cauza pandemiei și din cauza unei scăderi semnificative a activității de afaceri pe piețele europene", a declarat adjunctul ministrului dezvoltării economice din regiune, Maria Glușcova.

Potrivit Mariei Glușcova, pe baza datelor privind volumul producției, se observă o îmbunătățire a situației în industrie, dar foarte nesemnificativă. În același timp, piețele europene au început să se închidă din nou în decembrie.

Potrivit datelor, în prima jumătate a anului 2020, producția de lenjerie de pat a scăzut cu 11,3%, încălțăminte - cu 22,3%, îmbrăcăminte - 21,3%.

"Fondurile care vor rămâne la întreprindere datorită impozitelor mai mici, vor putea fi direcționate către modernizarea echipamentelor sau pentru majorarea veniturilor companiilor", a declarat Victor Guzun, președintele Comisiei pentru politică economică din regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Confesiunea unui sindicalist: Aproape toți angajații din industrie au plecat peste hotare
Premieră pentru Moldova! Statul ar putea subvenționa afacerile în industrie
Tagurile:
finanțe, bani, ajutor, industrie

Știrile Zilei