18:39 02 Martie 2021
În direct
  • EUR21.04
  • USD17.47
  • RUB0.24
  • RON4.32
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
97 0 0

Cinci grădinițe din țară și aproape 900 de copii sunt în carantină din cauza noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Cinci instituții de educație timpurie din țară și 23 grupe de copii se află în carantină. Informația a fost prezentată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, cinci copii sunt confirmați pozitiv cu COVID-19, iar alții 891 sunt în autoizolare. Ultimele date privind starea epidemiologică în grădinițele din țară arată că și 78 de cadre didactice au fost testate pozitiv la noul tip de coronavirus, iar alte 83 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

În cadrul ședinței de lucru cu managerii din domeniul educațional, prezidată de ministrul Lilia Pogolșa, s-a discutat despre reluarea procesului educațional în instituțiile de învățământ din țară din 11 ianuarie curent și continuarea activității instituțiilor de educație timpurie.

În context, managerii instituțiilor de învățământ general și celor ale instituțiilor de educație timpurie, vor asigura în continuare buna funcționare a procesului educațional și finalizarea primului semestru de studii în condițiile impuse de pandemia de Covid-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cum trecem Prutul în situație de COVID-19
Lista statelor cu regim de carantină a fost actualizată: Care sunt acestea
Veste bună: Dacă veți reveni din aceste țări nu veți mai sta în carantină
Tagurile:
lucrătorii grădinițelor, înregistrare online a copiilor grădinițe, grădinițe Chișinău, COVID-19

Știrile Zilei