10:05 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
363 0 0

După o perioadă de studii de la distanță, toți elevii din Republica Moldova revin în sălile de clasă după modelele aprobate.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Procesul educațional, semestrul II, va începe pe data de 11 ianuarie cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Decizia este motivată de situația curentă în instituțiile de învățământ privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine cu îndemnul către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al Covid-19”, este precizat în comunicatul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

MECC recomandă managerilor instituțiilor de învățământ să întreprindă toate măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor de învățământ pentru reînceperea activității după vacanța intersemestrială prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați. La școală, elevii vor trebui ca și mai înainte să respecte distanța fizică, să dezinfecteze mâinile la intrarea în școli. Totodată, va fi efectuată termometria în fiecare dimineață. Sălile de clasă vor fi dezinfectate, iar în instituții nu vor fi admise persoane străine.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
copii școală, ani de școală, școală de stat

Știrile Zilei