05:24 26 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.46
  • RUB0.23
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
6410

Un cetățean rus revenit din Marea Britanie a fost testat pozitiv cu noua tulpină de coronavirus. Astfel, Federația Rusă a înregistrat primul caz de infectare.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Despre identificarea noii tulpini de coronavirus în Federația Rusă a informat șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, potrivit RIA Novosti. Popova a explicat că această mutație a virusului a fost identificată la o singură persoană, în timpul examinărilor cetățenilor ruși care s-au întors din Marea Britanie.

La mijlocul lunii decembrie 2020, au apărut informații despre descoperirea în Marea Britanie a unei noi mutații a coronavirusului SARS-CoV-2. Consiliul consultativ din Marea Britanie pentru amenințările cu virușii respiratori a confirmat ulterior că varianta coronavirusului identificată în țară se răspândește într-un ritm mai rapid și necesită și mai multă prudență din partea populației. Deși noua variantă a virusului, conform estimărilor preliminare, poate fi cu 70% mai infecțioasă, nu există încă dovezi clare care să sugereze că este mai periculos în ceea ce privește decesul sau spitalizarea persoanelor.

În același timp, Ștefan Gheorghiță, șeful Departamentului de supraveghere epidemiologică a gripei și a bolilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a spus în studioul radio Sputnik Moldova că noua tulpină SARS-CoV-2 identificată în Marea Britanie este mai virulentă și mai agresivă. În plus, are capacitatea de a se răspândi mult mai repede și de a provoca forme mai severe decât alte tulpini. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Numărul cazurilor de COVID-19, dar și cel al deceselor, în scădere
Gheorghiță, despre noua tulpină de COVID: Ce trebuie să știți
Tagurile:
Rusia, pandemie, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei