03:53 26 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.46
  • RUB0.23
  • RON4.35
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
71 0 0

13 judecători moldoveni își doresc să ajungă magistrați la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, fără însă să ofere detalii despre identitatea participanților la concurs.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Ministerul Justiției a anunțat concursul național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO în data de 24 decembrie. Doritorii de a ocupa acest post au putut expedia dosarele lor până în data de 12 ianuarie.

Astăzi ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi a anunțat că 13 judecători și-au anunțat intenția să arbitreze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Deocamdată, nu se cunoaște identitatea participanților. 

Concursul național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO se va desfășura în două etape: preselecția candidaților privind întrunirea condițiilor stabilite de participare la concurs în baza dosarelor depuse și interviul susținut în fața Comisiei de concurs. Până în data de 29 ianuarie 2021, Comisia nominalizată va selecta și va prezenta Guvernului trei candidați pentru a fi propuși la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Condamnările la CEDO: Cine va plăti prejudiciile
Nagacevschi: Moldova pierde multe dosare la CEDO - cum vor interveni autoritățile
Tagurile:
CEDO, magistrați, judecători

Știrile Zilei