18:30 27 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.10
  • USD17.38
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Sectorul HoReCa va protesta împotriva faptului că autoritățile n-au anulat restricția ce prevede un program redus de activitate pentru localurile de alimentație publică. Sectorul a solicitat anterior dreptul de a activa în regim normal.   

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Sectorul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) va protesta pe 14 și 15 ianuarie împotriva deciziei autorităților de a prelungi restricția ce limitează programul de activitate al localurilor până la ora 22:00. 

Hotele, restaurante și cafenele vor recurge la o măsură de protest inedită: în cele două zile, la ora 19:00, își vor stinge lumina pentru două minute.

Protestul sectorului HoReCa a fost anunțat de Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR).

„Pe data de 14 și 15 ianuarie, ora 19:00, am decis să stingem lumina din localurile de alimentație publică pentru 2 minute. În speranța că, dacă nu suntem auziți, poate, măcar o să fim văzuți!”, a anunțat MĂR pe Facebook.

„Mesajul nostru este simplu, el vine din numele celor circa 50.000 de familii pentru care HoReCa este singura sursă de venit: Noi vrem să lucrăm în regim normal!”, a anunțat asociația.

Precizăm că, pe 13 ianuarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate până pe 15 februarie. Implicit, a rămas în vigoare și restricția conform căreia unitățile de alimentație publică trebuie să-și încheie programul zilnic la ora 22:00.

Sputnik a scris anterior că MĂR i-a expediat Guvernului o solicitare de eliminare a restricției în baza căreia sunt interzise activitățile de deservire în restaurante, baruri, cafenele și cantine în intervalul orar 22:00 - 07:00.

MĂR a argumentat că incidența COVID-19 scăzuse în ultimele săptămâni.

„Toate apelurile și scrisorile noastre au rămas fără răspuns. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică până pe 15 februarie, totodată a prelungit și restricția ce limitează programul de activitate până la ora 22:00. Împreună cu colegii din HoReCa am decis să organizăm o acțiune prin care să ne manifestăm dezacordul și nemulțumirea față de ignoranța autorităților în raport cu domeniul pe care îl reprezentăm”, a mai anunțat MĂR.

Notăm că sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate domenii din cauza restricțiilor instituite ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Reducerea TVA-ului pentru HoReCa: Un ajutor nesemnificativ
Prognoze sumbre: 70 la sută din afacerile HoReCa, lichidate
Dezastru în HoReCa: Scăderi de vânzări în jumătate
Tagurile:
protest, HoReCa, COVID-19

Știrile Zilei