18:08 27 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.10
  • USD17.38
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
38 0 0

Cinci femei gravide nu au apucat să ajungă la spital pentru a da naștere feților lor. Acestea au născut în ambulanțe.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Cinci femei cu vârste între 30 și 40 de ani au născut în ambulanțe. Potrivit informațiilor prezentate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, nașterile au decurs fără complicații, iar bebelușii sunt sănătoși.

Este vorba de două nașteri care s-au înregistrat pe data de 11 ianuarie în raioanele Florești și Soroca, și alte trei pe 12 ianuarie în raioanele Ialoveni și Ștefan Vodă. În cazurile femeilor din nordul țării, travaliul s-a declanșat spontan în timpul transportării la maternitate. Venirea pe lume a unei fetițe și respectiv a unui băiețel cu o greutate de aproximativ trei kilograme a avut loc fără complicații datorită intervenției echipelor AMU. Ulterior, mamele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Totodată, CNAMUP informează că pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, aproape patru mii de oameni au avut nevoie de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1456 pacienți, dintre care 1247 adulți și 209 copii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

S-au grăbit să vină pe lume: Două femei au născut chiar în ambulanță
Tagurile:
data de naștere, naștere, ambulanță

Știrile Zilei