21:23 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
54 0 0

Mai multe specii de animale au ajuns la Grădina Zoologică din Capitală. Este pentru prima dată când la Zoo vor fi găzduite astfel de vietăți.

CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Pentru prima dată la Grădina Zoologică din Chișinău, vizitatorii vor putea vedea capre de munte, lemuri, caracali.

Nouă specii de animale, dintre care șapte pentru prima dată, au fost aduse în țara noastră de la grădinile zoologice din Novosibirsk şi Habarovsk, Federația Rusă. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că fondul animalier al Grădinii Zoologică se îmbogățește astfel cu încă 31 de exemplare. Este vorba de lemuri, caracali, servali, mara, capybara, capricorni, harza, lupoaice şi maimuțe.

Deocamdată, vietățile sunt în carantină, iar vizitatorii le vor putea admira abia din primăvară. Administrația Grădinii Zoologice pregătește în prezent noi spații și voliere pentru animalele recent achiziționate.
Primarul mai spune că, în perioada următoare, la Chișinău vor ajunge și câțiva lei. În prezent la Grădina Zoologică din Capitală locuiesc peste 1 100 de animale, care fac parte din 169 de specii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Sectorul zootehnic, grădina zoologică, parc zoologic

Știrile Zilei