17:51 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
14510

Agricultorii au ieșit astăzi la un protest în fața Ministrului de Interne. Fermierii sunt nemulțumiți că în urma manifestațiilor pe care le-au organizat în centrul Capitalei au fost amendați.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Mai mulți agricultori au venit astăzi să protesteze în fața Ministerului de Interne. 

”Am venit să protestăm în urma deciziei luate de MAI, de a trimite citații agricultorilor care au protestat pașnic și nu sunem de acord cu citațiile pe care le-am primit. Unii fermieri deja s-au grăbit să plătească aceste amenzi fiind intimidați de organele de poliție. Noi doar ne-am cerut drepturile, ceea ce s-a încălcat, s-a încălcat doar pentru că poliția nu ne-a lăsat să ajungem la locul destinației”, a declarat Sergiu Stefanco, un agricultor din raionul Căușeni. 

Deocamdată, reprezentanții Ministerului de Interne nu au comentat protestul agricultorilor.

De precizat că în luna decembrie mai mulți fermieri din diverse raioane ale țării au protestat în fața Guvernului și Parlamentului împotriva politicii fiscale și vamale pentru anul 2021.
Tehnica agricolă a staționat pe bulevardului Ștefan cel Mare în fața forului suprem legislativ, pe trotuare și chiar pe gazon. Traficul pe bulevardul principal al orașului a fost blocat pentru o anumită perioadă. Au fost mai multe ciocniri între protestatari și forțele de ordine. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene.

În urma mitingurilor, autoritățile au dat curs doar unor solicitări ale fermierilor. Ele au păstrat TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum este în anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Agricultori: Eliberați strada - lăsați locuitorii Chișinăului să ajungă acasă
Agricultori: Polițiștii au folosit gaze lacrimogene
Tagurile:
agricultorii moldoveni, Proteste agricultori, agricultori, protest, Protest

Știrile Zilei