20:39 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
88 0 0

Încă șase preparate au fost adăugate în lista medicamentelor compensate. Acestea sunt indicate în tratamentul a zece maladii. Anunțul a fost făcut de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. Trei din cele șase preparate vor fi compensate integral. Este vorba despre denumiri comune internaționale precum deflazacortum, destinat tratamentului bolilor sistemului autoimun, levetiracetamum pentru tratamentul epilepsiei, precum şi un medicament inovativ, aripiprazolum, prescris copiilor de până la 18 ani atât în caz de schizofrenie, cât şi în episoadele maniacale severe.

Cabergolinum, prescris în cazul unor probleme hormonale, și deflazacortum, indicat şi în tratamentul astmului bronşic, vor fi compensate în proporție de 70 la sută pentru adulți, iar pentru copii va fi compensat 100%. 

Totodată, persoanele cu boala Alzheimer vor putea beneficia de preparatul memantinum, iar cei cu boli cardiovasculare vor putea primi rosuvastatinum. Aceste medicamente cu denumiri comune internaționale vor fi compensate în proporție de 30 la sută din costul acestora. 

În acest an au fost alocate 678 de milioane de lei în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru medicamentele compensate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
prime de asigurare, CNAM, medicamente compensate

Știrile Zilei