09:38 25 Februarie 2021
În direct
  • EUR21.27
  • USD17.49
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
57 0 0

Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” are acumulate datorii la achitarea salariilor angajaților de peste 35,5 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. La finele anului 2020, datoria creditoare a Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale erau de 35,5 milioane de lei. Despre acest subiect s-a discutat astăzi în cadrul Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Situația financiară precară a CFM a fost generată de gestionarea ineficientă de anterior, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Deputații au insistat să fie prezentat un plan concret de acțiuni, formulat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice în calitate de fondator și administrația Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei”. Acesta trebuie să conțină soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la CFM, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților. 

”În același timp, Comisia economie, buget și finanțe a avizat proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la CFM și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. Propunerea a fost lansată de un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PSRM”, se menționează în comunicatul Parlamentului. 

Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei” are aproximativ 6800 de angajați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Un bărbat a fost ucis pe calea ferată: Unde s-a întâmplat nenorocirea
Tragediile pe calea ferată se țin lanț: O femeie a murit
Tagurile:
bani, datorii la salarii, datorii, Calea Ferată

Știrile Zilei