04:46 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
111 0 0

Testarea vaccinului Sputnik V pe pacienții care au cancer este planificată să înceapă în decurs de o lună sau o lună și jumătate.

CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Oncologul-șef independent al Ministerului Sănătății din Rusia Andrei Karpin a declarat că  în decurs de o lună sau o lună și jumătate va începe testarea vaccinului Sputnik V pe pacienții cu oncologie, transmite RIA Novosti

Anterior, s-a raportat că vaccinul Sputnik V trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu tumori maligne, deoarece există încă puține informații despre efectul acestuia. Totuși, vaccinarea pentru pacienții cu cancer nu este contraindicată.

"Am elaborat deja proiectarea studiului, suntem pe cale să începem, poate peste o lună și jumătate", - a spus Kaprin la un post de radio. 

El a precizat că specialiștii formează deja grupuri speciale de pacienți care vor testa vaccinul.

Potrivit lui Kaprin, nicio țară din lume nu a început încă să cerceteze un vaccin împotriva coronavirusului pe pacienții cu cancer.

"Sputnik V" este primul vaccin înregistrat în lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de către Centrul N.F. Gamalei. Este constituit pe o platformă vectorială adenovirală umană bine studiată și testată, a cărei avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a înregistrat vaccinul la mijlocul lunii august 2020. Vaccinul implică introducerea celor două componente la un interval de trei săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

UE se laudă că va obliga furnizorii să livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, cancer, COVID-19, vaccin

Știrile Zilei