16:39 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
507922

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a introdus noi restricții pentru a opri răspândirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să sisteze din nou activitatea centrelor comerciale, însă nu pe tot parcursul săptămânii, ci doar în weekend. 

Restricția va intra în vigoare începând cu 17 februarie. Tot de atunci va fi restricționată activitatea piețelor comerciale. Acestea vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis luni, 15 februarie, să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie.

La baza acestei decizii stă situația epidemiologică nefavorabilă. CNESP precizează că numărul de cazuri a crescut cu 17,9%. În ultimele 14 zile, în 9 raioane se atestă cod portocaliu de pericol de infectare cu COVID. Este vorba de Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Râșcani, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni. În alte 29 de raioane se atestă codul roșu de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

COVID-19: Iată câte cazuri s-au înregistrat la începutul săptămânii
Tagurile:
centru comercial, piață, stare de urgență

Știrile Zilei