09:58 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
14811

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a înăsprit luni măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Autoritățile au decis astăzi să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie și să înăsprească măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

Astfel, a fost redus numărul de participanți la evenimente festive. Doar 20 de persoane vor putea participa la astfel de ceremonii în unitățile de alimentație publică, și nu 50, cum era până acum. 

Cinematografele rămân închise și se interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor, potrivit deciziei Comisiei. 

De asemenea, numărul de pasageri în transportul feroviar și rutier a fost redus la 50% din capacitatea de îmbarcare.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să sisteze din nou activitatea centrelor comerciale, însă nu pe tot parcursul săptămânii, ci doar în weekend. 

Restricția va intra în vigoare începând cu 17 februarie. Tot de atunci va fi restricționată activitatea piețelor comerciale. Acestea vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Se închid iarăși piețele și centrele comerciale - iată când își vor sista activitatea
Tagurile:
COVID-19, petreceri, redus, număr

Știrile Zilei