01:51 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
82 0 0

Una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Chișinău, Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), a anunțat pe 26 februarie că studenții săi vor studia de la domiciliu în următoarele două săptămâni.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) a suspendat orele cu prezență fizică în aule și toate cursurile se vor desfășura în format online în perioada 1-14 martie.

Decizia a fost luată pe 26 februarie, în ședința Administrației UTM, „pe motivul sporirii incidenței cazurilor de infectare cu virusul COVID-19” și a fost anunțată public de universitate.

Menționăm că Ministerul Sănătății s-a arătat alarmat de faptul că virusul COVID-19 „se răspândește tot mai mult în rândul persoanelor tinere și sănătoase”, iar „cazurile grave de COVID-19 sunt în creștere”.

„Doar în această săptămână, 278 de persoane cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, s-au îmbolnăvit de COVID-19”, a informat ministerul.

Pentru a evita sporirea contaminărilor, mai multe instituții de învățământ, de toate nivelurile, și-au informat elevii și studenții despre trecerea la învățământul la distanță în perioada 1-14 martie.

Pe 25 februarie au fost confirmate alte 1736 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Este un număr record de contaminări anunțat în acest an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

COVID - situația e tot mai alarmantă: Număr record de cazuri noi
Tagurile:
studii, UTM, COVID-19

Știrile Zilei