20:40 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
25201

După greva transportatorilor care au refuzat să iasă pe linie în data de 23 februarie, autoritățile sanitare au decis să facă concesii. Ce-i drept, nu s-a majorat cu mult numărul admis de pasageri în transportul public.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. După valul de nemulțumiri care a luat amploare după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis, pe 15 februarie, că numărul de pasageri în transportul public nu trebuie să depășească 50% din capacitatea de îmbarcare a vehiculelor, autoritățile sanitare au decis să facă un nou compromis.

Vineri, pe 26 februarie, s-a decis să fie prelungită suspendarea prevederii menționate mai sus până pe 15 martie.

Asta după ce mai devreme Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea deciziei de limitare a numărului de pasageri în transport doar până la data de 28 februarie.

În schimb, vor fi aplicate niște restricții mai vechi, care au fost prevăzute în hotărârea adoptată de Comisie pe 

27 noiembrie 2020.

„Limitarea numărului de persoane în transportul feroviar şi rutier în trafic raional şi interraional- proporţional numărului de scaune disponibile in mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic local si municipal în limita este 60% din capacitatea de îmbarcare”, se menționează în punctul 4.4 al anexei hotărârii din 27 noiembrie.

Astfel, în transportul din municipiul Chișinău nu va fi admis un număr de pasageri mai mare decât 60 la sută din capacitate. 

Pe 23 februarie, transportatorii au organizat o grevă. Nu au ieșit pe linie microbuzele, autobuzele care efectuează curse raionale și interraionale, precum și o parte din transportul din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Reducerea numărului de pasageri în transport: De ce a fost necesară măsura?
Tagurile:
transport public, număr, pasageri

Știrile Zilei