03:20 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
390431

Președintele Maia Sandu a fost întrebată în timpul conferinței de presă susținute împreună cu președintele Consiliului European Charles Michel ce crede despre autorizarea vaccinului „Sputnik V” în Moldova.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Maia Sandu a declarat în cadrul conferinței de presă că își dorește ca Republica Moldova să fie asigurată cât mai repede cu dozele necesare de vaccin pentru imunizarea populației. Șeful statului susține că și-ar dori ca țara noastră să primească cât mai multe tipuri de vaccin, pentru ca cetățenii să aibă de unde să aleagă.

„Cel mai mare pericol pentru viața oamenilor este COVID. Ceea ce trebuie să facem cât mai repede este să asigurăm țara cu vaccin. Să ne asigurăm că acest vaccin este de calitate. (...) Am văzut decizia instituției responsabile din Republica Moldova, Agenția Medicamentului, care a înregistrat vaccinul rusesc. Este competența Agenției, Președinția nu are competențe să înregistreze vaccin. Accesul la vaccin este cel mai important. Eu m-aș bucura în curând să avem vaccin suficient, de câteva tipuri, așa încât cetățenii să poată să aleagă”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat vineri, 26 februarie, vaccinul rusesc "Sputnik V".

Este vorba despre o autorizare condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Agenția Medicamentului informează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Sâmbătă în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin AstraZeneca (21600 de doze) donat de România cu titlu gratuit, iar luni va începe campania de vaccinare în țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"
Tagurile:
Moldova, Vaccinul Sputnik V, Maia Sandu

Știrile Zilei