17:24 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
230 0 0

Decizia cu privire la utilizarea unor certificate specifice pentru cei care au fost vaccinați ar contraveni principiului vaccinării benevole, consideră ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Ideea introducerii ”pașapoartelor COVID” în Uniunea Europeană contravine ideii de vaccinare benevolă, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

“Din câte înțeleg, această idee este în curs de elaborare. Așa cum scriu colegii din Europa, e un subiect sensibil în țările europene și este o atitudine serioasă față de această inițiativă a democrației de la Bruxelles. Mulți exprimă astfel de raționamente: ideea contravine regulilor democrației, pentru că există o decizie în statele Uniunii Europene că vaccinarea va fi una benevolă”, a declarat Lavrov la o conferință de presă după o întrevedere cu ministrul de Externe al Uzbekistanului.

Șeful diplomației ruse a menționat că dacă va fi introdus un “pașaport de vaccinare”, “acesta va contraveni principiului vaccinării benevole”.

“Prin urmare, oamenii vor fi forțați, în cazul în care vor dori să călătorească, iar populația nu-și poate imaginaviața fără o circulație între statele membre ale UE”, a adăugat oficialul rus.

Anterior, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat pe Twitter că este planificată prezentarea în martie a unui proiect de lege cu privire la pașaportul digital de vaccinare, care va permite înregistrarea vaccinării, rezultatele testului COVID-19 sau faptul că s-a tratat de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Tagurile:
UE, vaccinare, pașaport, Lavrov

Știrile Zilei