17:00 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (75)
82 0 0

Preparatul rusesc va fi verificat în privința corespunderii acestuia standardelor UE privind eficiența, siguranța și calitatea.

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a demarat expertizarea etapizată a dosarului de înregistrare a vaccinului rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas

Despre aceasta a anunțat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe (RDIF), relatează RIA Novosti.

Slovacia ignoră EMA și autorizează vaccinul rusesc ”Sputnik V”>>>

Instituția a comunicat că structura europeană va verifica vaccinul în ceea ce privește respectarea standardelor de eficacitate, siguranță și calitate ale UE.

”RDIF anunță despre începerea proceduri etapizate de expertizare a dosarului de înregistrare (rolling review) a vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului de către Comitetul de profil al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA)”, a comunicat fondul.

Decizia de a demara procedura de expertizare a fost adoptată cu luarea în calcul  a rezultatelor studiilor de laborator și clinice ale vaccinului asupra adulților.

Sputnik V face parte dintre primele trei vaccinuri din lume împotriva coronavirusului în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de stat de reglementare. Preparatul a fost înregistrat de 42 de țări cu o populație totală de peste 1,1 miliarde de oameni.

Ungaria și Slovacia au aprobat în mod individual utilizarea ”Sputnik V”, fără a mai aștepta înregistrarea vaccinului la nivel european de către EMA.

În Ungaria vor fi livrate 2 milioane de doze de vaccin ”Sputnik V”>>>

În Moldova, vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V” a fost înregistrat oficial pe 26 februarie, fapt confirmat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Centrul Gamalei și RDIF au comunicat  că interacționează  cu autoritățile naționale de reglementare din întreaga lume și pun la dispoziție toate datele necesare privind testările clinice ale vaccinului rusesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (75)

Tematic

Vaccinul Sputnik V în Moldova: O companie farmaceutică a solicitat omologarea
Comitetul de experți pentru imunizare a recomandat utilizarea ”Sputnic V” în Moldova
Tagurile:
înregistrare, Europa, Vaccinul Sputnik V

Știrile Zilei