02:41 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
17501

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc sporit de infectare cu noul coronavirus, iar țara noastră rămâne în zona galbenă.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Republica Moldova rămâne în lista țărilor din zona galbenă. Astfel, cetățenii moldoveni sunt obligați, în continuare, să stea în autoizolare timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul României. 

Pe listă figurează 52 de state sau teritorii. Printre acestea sunt multe din țările europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români. De asemenea, Statele Unite, Israelul și Bulgaria, la fel fac parte din listă.

La elaborarea acestei liste cu zonele „galbene” s-a ținuit cont de rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori, pentru perioada 15 – 28 februarie 2021.

Autoritățile din țara vecină își motivează măsură prin prezența unui număr crescut de persoane bolnave, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de cetățeni infectați atât prin circulația virusului pe teritoriul național, cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare situației pandemice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ciocoi: Moldova are bani să procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19
Ucraina a actualizat lista țărilor din „zona roșie”: Unde a fost clasificată Moldova
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Moldova, frontieră, vamă, România

Știrile Zilei