00:29 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
296 0 0

O asistentă medicală din cadrul Secției Chirurgia Toracică, care ultimele luni a activat în Departamentul COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, a fost răpusă de noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. Pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a apărut informația despre decesul Allei Bantiuc, asistentă medicală din Secția Chirurgia Toracică, care ultimele luni a activat în Departamentul COVID - 19.

 Alla Bantiuc, asistentă medicală răpusă de COVID-19
Alla Bantiuc, asistentă medicală răpusă de COVID-19

Alla Bantiuc a pierdut lupta cu noul tip de coronavirus la vârsta de 62 de ani.

"Aducem sincere condoleanțe familiei, colectivului în care a activat. Noi am pierdut o persoană, care a fost nu doar o colegă, ci și o prietenă adevărată, o mamă. Doamna Alla a fost un om deosebit, o femie blândă, bună la suflet, înțelegătoare. Drum lin spre cer, dragă colegă! Dumnezeu să o odihnească în pace!", a transmis colectivul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Totodată, a decedat medicul Evghenii Polejaev de doar 54 de ani, care a activat în aceeași instituție timp de 35 de ani, în Departamentul Inginerie Biomedicală și gaze speciale.

De la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova, 5 066 de lucrători medicali au fost deja vaccinați împotriva COVID-19.

În Moldova, campania de vaccinare a început marți, 2 martie. Primul moldovean vaccinat a fost șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botizatu. Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Precizăm că premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat că au fost determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa un milion de doze de vaccin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ciocoi: Moldova are bani să procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19
În Moldova s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19
Tagurile:
spital, asistenta, asistenta sociala, pandemie, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei