11:16 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
60020

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Chiril Lucinschi a postat pe Facebook o fotografie și un text înduioșător despre modul în care era marcată ziua de 8 Martie în familia celui de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Chiril Lucinschi își amintește că mamei lui, Antionina Lucinschi, soția celui de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, îi plăcea teatru și făcea parte dintr-o trupă teatrală de amatori. Într-o zi ea a invitat-o la spectacol pe mama ei Tamara, se juca "Lesea Ucrainaka". Chiril Lucinschi spune că așa s-a întâmplat că după asta bunica lui Tamara s-a îmbolnăvit și a decedat în data de 6 martie, iar în data de 8 martie a fost înmormântată.

De la dreapta la stânga: Antonina Lucinschi (soția celui de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi) și mama ei, Tamara
De la dreapta la stânga: Antonina Lucinschi (soția celui de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi) și mama ei, Tamara

Iată de ce în fiecare zi de 8 martie, când toți sărbătoreau, mama lui, Antonina Lucinschi, avea ochii plini de lacrimi.

"Era o femeie puternică și nimeni în afară de cei apropiați nu știau că ea marca această sărbătoare cu tristețe în suflet", își amintește Chiril Lucinschi.

"Am crescut într-o familie în care femeia era exemplu unei personalități perseverente, integre, determinate, spirituale, intelectuale, erudite și înțelepte, care știa și să iubească. Mereu am fost atras de astfel de femei. Nici nu mi-a trecut prin minte că o femeie ar putea să nu merite ceva în raport cu un bărbat", mai afirmă Chiril Lucinschi în povestea sa de pe Facebook.

Vom aminti că Antonina Lucinschi s-a născut în data de 13 septembrie 1940 și a plecat la Domnul la vârsta de 65 de ani, pe 16 septembrie 2005.

Cu Petru Lucinschi s-a căsătorit în anul 965, iar din 15 ianuarie 1997 până în 7 aprilie 2001 a fost prima doamna a Republicii Moldova, perioadă în care soțul ei a deținut mandatul de președinte al țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
familie, dezvăluiri, dezvaluiri, Chiril Lucinschi, Chiril, sotie, Petru Lucinschi

Știrile Zilei