16:01 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
267 0 0

Pe fundalul investigării decesului unei femei în Austria, care a urmat după vaccinarea cu preparatul AstraZeneca, autoritățile estoniene au decis să suspende utilizarea vaccinului britanic.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Estonia a suspendat utilizarea unuia dintre loturile de vaccin AstraZeneca, până când în Austria se va încheia investigarea morții unei persoane vaccinate și cazul unei alteia care s-a îmbolnăvit.

Această decizie a autorităților estone a fost anunțată miercuri de directorul adjunct al departamentului de Sănătate Mari-Anne Härma.

Autoritățile austriece au declarat duminică că suspendă utilizarea unui lot de vaccin AstraZeneca ca măsură de precauție, până la încheierea anchetei cu privire la moartea unei persoane vaccinate cu acest preparat și îmbolnăvirea alteia.

"Se întâmplă ca utilizarea unui lot să fie suspendată, deoarece investigarea durează. Nu este nimic neobișnuit  în asta. Am adunat informații, cui și cât vaccin i-a mai rămas. Majoritatea lui a fost folosită deja. Până la finalizarea anchetei, vaccinul rămas nu va fi folosit ", a spus Härma la televiziunea estonă.

Săptămâna trecută, un salvator în vârstă de 31 de ani a murit după ce a fost vaccinat cu AstraZeneca în Estonia. Investigațiile cauzelor morții lui continuă." Știm că cazul nu are legătură cu lotul austriac", a subliniat Härma.

În ajun, Lituania și Letonia au anunțat de asemenea despre suspendarea utilizării unuia dintre loturile de vaccin AstraZeneca

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)

Tematic

Deputat în Duma de Stat, despre ”turismul vaccinării” din Moldova în Rusia: Vom clarifica
Tagurile:
suspendată, Estonia, vaccinare

Știrile Zilei