22:58 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
109 0 0

Procuratura Generală anunță că adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, revine în arest preventiv.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Judecătorii Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorilor PCCOCS, care au contestat decizia magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în privința adjunctului Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco.

Asta după ce în data de 6 martie, aceștia au schimbat măsura arestului preventiv în privința lui Demcenco, în arest la domiciliu. Atunci, avocatul acestuia spunea că adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor ar avea probleme de sănătate. Ulterior, procurorii au contestat decizia. În aceste condiții, învinuitul trebuie să revină în arest preventiv, pentru asigurarea eficienței investigațiilor.

Demcenco este acuzat de abuz în serviciu în interesul unei organizaţii criminale, dar se declară nevinovat. Pentru fapta sa, el riscă până la opt ani de puşcărie. 

În data de 24 februarie au avut loc descinderi de amploare în cadrul Penitenciarului din Cricova. În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat în celulele deținuților mai multe obiecte interzise cum ar fi alcool, jocuri de noroc, arme reci și telefoane mobile. 

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu o reacție la perchezițiile care s-au desfășurat, menționând că obiectele și substanțele interzise depistate și ridicate au ajuns în celule din cauza vulnerabilității edificiilor de pază, zonei de așezare, numărului redus de angajați și a factorului uman. 

ANP a menționat că permanent se desfășoară percheziții, activități speciale de investigaţii și acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise. În anul 2020, doar în Penitenciarul nr.15 din Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10 570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Serghei Demcenco, plasat în arest la domiciliu: Iată motivul
Pavel Voicu: Dacă nu investim în educație, vom deschide mai multe locuri în penitenciare
Tagurile:
Procuratura, arest, Penitenciare, penitenciar

Știrile Zilei