14:51 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Curtea Constituțională a Moldovei s-a pronunțat asupra sesizărilor deputaților care au contestat legile cu privire la activitatea farmaceutică, votate în luna decembrie de către Parlament.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. După cinci ore de examinare, Curtea Constituțională s-a pronunțat cu privire la legile care reglementează activitatea farmaceutică. Astfel, Înalta Curte a decis că legile sunt neconstituționale.

"Se admit sesizările depuse de deputații PPDA, PAS și PDM. 2. Se declară neconstituțională Legea 236 din 16 decembrie privind modificarea unor acte normative și Legea 240 cu privire la modificarea unor acte normative. Hotărârea este definitivă, nu poate fi atacată și intră în vigoare la data adoptării", a declarat Domnica Manole, președintele Curții Constituționale.

În luna decembrie 2020, Parlamentul a votat în lectură finală un proiect ce permitea activitatea farmaciilor mobile în localitățile din țară. Pentru susținerea inițiativei au votat 54 de deputați din PSRM și Platforma „Pentru Moldova”. La scurt timp, deputații Platformei DA au contestat această lege la Curtea Constituțională, iar ulterior și deputații PAS, dar și cei ai Partidului Democrat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Curtea a decis: Mai multe atribuții pentru guvernul interimar
Expert: Ce hotărâre ar putea lua Curtea Constituțională în cazul decretului lui Sandu
Tagurile:
sesizare, farmacii, medicamente, Curtea Constitutionala, Curtea constituțională

Știrile Zilei