07:40 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
6510

Vântul puternic de vineri, 12 martie, a provocat pagube materiale în mai multe localități din țară - acoperișuri smulse și localități rămase fără energie electrică.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Gimnaziul din localitatea Hârtop, raionul Cimișlia, a rămas fără 820 de metri pătrați de acoperiș din cauza vântului puternic de ieri.

Potrivit informațiilor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la fața locului activează Comisia pentru situații excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciului.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Maximovca, raionul Anenii Noi unde acoperișul stației tehnico-

experimentale a Universității Agrare din Moldova a fost deteriorat. Aici vântul a smuls 519 metri pătrați de țiglă metalică. Prejudiciul material urmează a fi estimat. În ambele cazuri nu au fost raportate persoane traumatizate.

Totodată, furnizorii de energie electrică informează că rafalele de vânt au lăsat parțial fără curent electric 28 de localități din nouă raioane ale țării. În localitățile afectate activează Comisiile pentru situații excepționale raionale în vederea estimării pagubelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vânt puternic în Novorossiysk - Video
Tagurile:
vânt rece, Vânt puternic, vânt

Știrile Zilei