12:40 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
178410

Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis că elevii vor reveni de marți, 16 martie la școală, dar cu anumite condiții.

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Procesul educațional în municipiul Chișinău va fi relua de marți, 16 martie, informează Comisia de Sănătate Publică municipală. Asta doar dacă până atunci nu va fi instituită stare de urgență în toată țara, iar în aceste condiții CSP va trebui să-și revizuiască decizia. Așadar, ieri, 13 martie, Comisia de Sănătate Publică a Chișinăului a decis că se reia procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar

  • cu participarea zilnică, cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
  • cu participarea zilnică și prezența fizică a unui număr de elevi ai claselor absolvente - a IX-a, a XII-a, a XIII-a- seral, stabilit în baza suprafeței sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de MECC
  • cu participarea zilnică în procesul educațional la distanță a elevilor din clasele V-VIII, X-XI. 

De menționat că activitatea extrașcolară va fi permisă doar cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Comisia de Sănătate Publică a decis și reluarea procesului educațional în instituțiile de învățământ special și extrașcolar din orașul Chișinău, începând cu 16 martie 2021, cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19. La fel, se reia activitatea centrelor de tineret, începând cu 16 martie 2021, cu prezență fizică a unui număr de maximum 20 de tineri și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

De precizat, această decizie este valabilă doar până la emiterea unei noi decizii de Comisia Națională de Sănătate Publică. Comisiile teritoriale sunt obligate să transpună deciziile CNESP. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Provocările cu care se confruntă copiii cu deficiențe de auz în școală
Merg sau nu copiii la școală din 16 martie: Decizia CNSP
Tagurile:
Elevi moldoveni, elevi scoala, elevi

Știrile Zilei