08:41 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Societate
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Primarul Ion Ceban a anunțat câți bani se cheltuiesc pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19. El a vorbit despre aceasta în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că toate ședințele municipalității trebuie să fie desfășurate online, iar angajații să lucreze de la distanță întrucât mai mult de jumătate dintre ei sunt infectați cu coronavirus. 

"Avem o situație deloc ușoară cu privire la COVID. Cazurile sunt multe în Chișinău, iar motive sunt diverse. Sâmbătă am avut o ședință, am discutat subiectul. În Primăria Chișinău avem multe cazuri, unele complicate. Avem direcții cu peste jumătate din angajați bolnavi de coronavirus. De astăzi, oamenii să lucreze de acasă mai mult, iar la birouri vin la necesitate urgentă. În Primărie să fie accesul restricționat, mulți vor fi nemulțumiți", a declarat edilul-șef al Capitalei. 

Potrivit primarului, situația este critică în Chișinău, iar Ministerul Sănătății a confirmat prezența noii tulpini de COVID-19 în Moldova, motiv pentru care măsurile de protecție trebuie respectate la maxim. Ion Ceban a anunțat câți bani se cheltuiesc pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus. 

"Avem 1 700 de paturi activate în instituțiile medicale municipale. Încă rezistă, însă medicii și asistentele medicale sunt la limită. În spitalele municipale, în anul pandemic am triplat numărul de paturi. Costurile pentru cazurile tratate variază de la 24 de mii de lei pentru pacienții în stare medie și până la 74 de mii de lei în cazul pacienților aflați în stare gravă. Suntem depășiți cu capacitatea de spitalizare", a declarat Ion Ceban, edilul-șef al Capitalei. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 204 463 de persoane infectate. În total, 178 322 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4 330 de persoane au pierdut lupta cu boala. De precizat că în Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie. Totodată, președintele țării i-a recomandat Guvernului să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență în toată țara pentru două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Maia Sandu recomandă stare de urgență pentru două săptămâni
Încă un medic renumit - în stare gravă după COVID-19
Tagurile:
Serviciile primăriei, primărie Chişinău, ședința Primăriei, primărie

Știrile Zilei