15:07 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
9010

Vaccinul rusesc ”Sputnik V” ar putea suplimenta planul actual de vaccinare al Suediei, spun autoritățile.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Suedia ar putea primi deja în iunie vaccinul rusesc ”Sputnik V”, i-a comunicat publicației Aftonblade coordonatorul suedez pentru vaccinare Richard Bergström, menționând eficiența ridicată a acestuia, informează RIA Novosti.

"Este posibil ca cei care vor fi vaccinați ultimii să primească acest vaccin", a declarat el. Potrivit coordonatorului, ”Sputnik V” ar putea veni în completarea actualului plan de vaccinare.

"Utilizarea vaccinului pare promițătoare, deoarece eficiența lui este estimată la aproximativ 93%", a adăugat el. Bergström a menționat de asemenea că a negociat deja condițiile de furnizare a acestui vaccin. Deocamdată  nu se știe dacă acordul va fi încheiat de UE sau de țări aparte.

Agenția Medicală Europeană  a început testarea vaccinului rusesc  pe 4 martie, după cum a fost anunțat anterior. O sursă familiarizată cu procesul a declarat că o decizie privind aprobarea sa finală ar putea fi luată în luna mai.

Ministerul rus al Sănătății a înregistrat ”Sputnik V” în august 2020. Acest medicament a devenit primul vaccin aprobat oficial împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 din lume. El este dezvoltat pe platforma studiată și verificată a vectorilor adenovirali umani.

Atașați militari din 50 de țări s-au vaccinat cu ”Sputnik V”>>>

Dezvoltatorii au publicat în revista științifică Lancet rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice „Sputnik V”, care au confirmat eficacitatea vaccinului. Creatorii medicamentului au arătat că el oferă o protecție completă împotriva cazurilor severe de COVID-19 – eficiența vaccinului este de 91,6%

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)

Tematic

Medic: Ce este important să cunoaștem atunci când dorim să ne vaccinăm
Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu
Tagurile:
vaccinare, campanie, Vaccinul Sputnik V, Suedia

Știrile Zilei