14:10 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1378)
1494010

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a declarat că aproape toate raioanele țării se află sub Cod Roșu de infectare cu COVID-19 și numărul infectărilor continuă să crească. În aceste condiții, CNESP a luat mai multe măsuri.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi spune că programul de activitate al magazinelor nealimentare va fi redus de mâine până la ora 18:00. Totodată, modificări în grafic au și piețele, atât cele alimentare, cât și cele nealimentare. 

"S-a luat decizia ca piețele să lucreze de la 07:00 până la 15:00, astfel se va degaja fluxul de persoane și a transportului public", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

În același timp, sunt interzise toate evenimentele, cum ar fi nunțile, cumetriile și zilele de naștere. Mai mult, restaurantele vor activa doar până la ora 20:00. Premierul interimar a mai spus că toate structurile vor fi antrenate în monitorizarea cetățenilor, ca măsurile să fie respectate în tocmai. 

"Vor fi făcute razii, inclusiv în zilele de odihnă, pentru a verifica gradul de respectare a măsurilor. Am convenit cu structurile de control să raporteze despre încălcările înregistrate în urma monitorizării", a mai spus Ciocoi. 

Totodată, la intrarea în țară va fi obligatoriu prezentarea testului negativ la COVID-19, în caz contrar persoanele vor fi obligate să stea 14 zile în autoizolare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1378)

Tematic

Lockdown sau ba: Ce spun Greceanîi și Ciocoi
Premierul interimar Ciocoi a fost la discuții cu deputații: Iată ce le-a solicitat
Tagurile:
premier, Guvern, Aureliu Ciocoi

Știrile Zilei