21:44 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Societate
Sa primesc un link scurt
1904240

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis instituirea măsurilor mai drastice în lupta cu pandemia de COVID-19. Astfel, directorii instituțiilor de învățământ cu primarii vor decide dacă închid sau nu școlile și grădinițele în localitățile lor.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat că situația pandemică devine din ce în ce mai greu de gestionat, din acest motiv, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a luat măsuri inclusiv care vizează instituțiile de învățământ.  

"Cea mai mare dezbatere în timpul ședinței a provocat organizarea procesului educațional. Recunosc că am pledat pentru sistarea generală a sistemul de învățământ, însă recomandarea specialiștilor nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a sista orele. Prin urmare, decizia la care s-a ajuns este să delegăm autoritățile locale, împreună cu administrația școlilor și grădinițelor și să rămână la discreția lor cum să procedeze, în funcție de numărul cazurilor. Dincolo de faptul că practic toate raioanele sunt sub Cod Roșu, avem localități unde situația nu e atât de gravă", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

Premierul interimar a mai spus că toate forțele de ordine vor fi antrenate în monitorizarea cetățenilor, ca măsurile să fie respectate în tocmai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ungaria dă peste nas Bruxelles-ului cu “pașapoartele COVID”
Încă un deputat s-a îmbolnăvit de COVID-19: Cel mai grav e că tu ai adus virusul în casă
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, școli

Știrile Zilei